2019-05-27 15:57:10

Braća Grimm - radionica u školi

U ponedjeljak 13. svibnja, u našoj školi smo imali priliku dodatno upoznati bajke braće Grimm. Naime, nastavnica Njemačkog jezika Sandra Lukić, prof., pripremila je i organizirala radionice za sve ljubitelje njemačkoga jezika na koju su svi mogli doći.

Već dvije stotine godina djeca, diljem svijeta, obožavaju bajke braće Grimm. Djela dvojice braće   prekoračuje   epohe   i   dira   sve   generacije,   djecu,   odrasle   pa   tako   i   nas,   učenike Njemačkoga jezika. Mi smo dokazali da strast prema svijetu bajki, u kojemu je baš sve moguće, ne jenjava ni u našoj dobi. Najslavnije priče - Snjeguljica, Crvenkapica, Bremenski glazbenici, Ivica i Marica, Vuk i sedam kozlića, Matovilka, Cvilidreta, Kraljević žabac, Zlatokosa,  neke su od bezvremenskih i čudesnih bajki braće Grimm koje smo obradili.

Imali smo toranj Zlatokose i ispleli joj pletenicu, smjestili Žapca u bunar te našli cipelicu prelijepe Pepeljuge. Uz pripremljene radne zadatke i radne listiće učenici su imali na raspolaganju i izložbene plakate koje je, i ovoga puta, omogućio Goethe-Institut. Crtali smo, slagali rečenice, rješavali zagonetke, utrkivali se u grupama tko će prije riješiti zadatke, uostalom upoznali smo se i sa životima braće, ukratko, bilo nam je zabavno, a to se može i na našim fotografijama vidjeti.

Album

 


Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka