2019-04-08 12:59:22

„Dan obrtništva i poduzetništva“ 5. travnja 2019.

„Dan obrtništva i poduzetništva“ 

Manifestacija „Dan obrtništva i poduzetništva“, koju organizira Obrtnička komora PGŽ, održana je dana 05.04.2019. u Art kinu Croatia, po drugi put. Manifestacija je namijenjena učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola PGŽ sa svrhom predstavljanja pojedinih strukovnih zanimanja i strukovnih škola, kako bi učenicima osnovnih škola olakšali odabir zanimanja pri upisu u srednju školu. Voditelj programa bio je glazbenik i bivši učenik naše Škole DraženTurina Šajeta.

Manifestaciji su ovaj put nazočili učenici osnovnih škola iz Bribira, Čabra, Delnica, Kraljevice, Matulja, Rijeke i Vrbovskog. Manifestaciju je otvorio predsjednik Hrvatske obrtničke komore - Dragutin Ranogajec, s potukom: „BUDI MAJSTOR-upiši strukovnu školu!“

Našu su Školu predstavljali učenici: Leo Šoštarić (rezred 22, CNC operater), Ivan Petrušić i Adrian Sablić (razred 24, Automehatroničari), Senka Tomljanović Manestar (školska psihologinja) i Leo Rudan, bivši učenik naše Škole a sada uspješan majstor i mentor automehanike i automehatronike.

Posebno ističemo uspjeh Lea Rudana – 3. mjesto na Svjetskom natjecanju u dijagnostici održanom u Mađarskoj. Leo Rudan završio je za automehaničara u Strojarskoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja s odličnim uspjehom. Nakon 2 godine iskustva položio je majstorski ispit za automehaničara pri Obrtničkoj komori PGŽ. Trenutno radi u Porsche d.o.o. i mentor je budućim automehaničarima i automehatroničarima. Završio je i dodatno za autoelektričara, elektromehaničara i tehničara visokonaponskog sustava.


Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka