2015-01-06 22:41:07

Prezentacija ESI(tronic) programa - početak buduće suradnje

U petak 19. prosinca 2014. organizirano je  predavanje u Strojarskoj školi. Gospodin Edvard Cerkovnik iz tvrtke Bosch održao je izlaganje i prezentaciju ESI (tronic) programa u vremenu od tri školska sata za nastavnike aktiva struke i tridesetak učenika.Osim što se program ESI (tronic) može koristiti kao dijagnostički program za automobile, on predstavlja i bazu tehničkih podataka za sva europska vozila (sadrži osnovne tehničke podatke za raznovrsne automobile, uputstva za utvrđivanje i otklanjanje različitih kvarova, automobilske električne sheme, popise rezervnih dijelova…).

U studenom 2014. privedeni su kraju građevinski radovi u Strojarskoj školi, zahvaljujući investitoru, Primorsko-goranskoj županiji. Uređeni su prostori radionica, praktikuma, između ostalog i praktikuma automehanike i automehatronike. Uređenjem prostora aktivnosti škole nastavljaju u pravcu opremanja praktikuma instalacijom auto-dizalica i uz već postojeću dijagnostiku Global-Pro te dva vozila marke Golf, krenuli smo u nabavu suvremene dijagnostičke opreme BOSCH uređaja KTS-540 i ESI 2.0  za strukovne škole.

Od potrebnih ponuda sukladno zakonskim propisima odabrali smo tvrtku TOKIĆ d.o.o. i u razgovoru s predstavnicima tvrtke za našu županiju ravnatelj škole je iznio viziju škole s osloncem na navedene programe. Razvila se ideja da nabavkom nastavne opreme od tvrtke Tokić d.o.o. radimo paralelno na edukaciji naših strukovnih nastavnika, kroz edukacijski centar u Tvrtci, a u perspektivi ravnatelj je predložio da u praktikumu škole veličine 145m² otvorimo i  edukacijski centar za Ličko-senjsku, Istarsku i Primorsko-goransku županiju, kako za strukovne nastavnike, tako i za obrtnike koji koriste dijagnostiku BOSCH, te potencijalne korisnike navedene dijagnostike. Prijedlog ravnatelja je načelno prihvaćen.

U petak 19. prosinca 2014. organizirano je prvo predavanje u Strojarskoj školi. Gospodin Edvard Cerkovnik iz tvrtke Bosch održao je izlaganje i prezentaciju ESI (tronic) programa u vremenu od tri školska sata za nastavnike aktiva struke i tridesetak učenika.Osim što se program ESI (tronic) može koristiti kao dijagnostički program za automobile, on predstavlja i bazu tehničkih podataka za sva europska vozila (sadrži osnovne tehničke podatke za raznovrsne automobile, uputstva za utvrđivanje i otklanjanje različitih kvarova, automobilske električne sheme, popise rezervnih dijelova…).

Kod našeg prvog susreta Tvrtka Tokić je školi donirala TESTER: BOSCH BAT 131, te plakate, CD-e i drugu didaktičku opremu.

Posebno nas veseli, a to je iznimno važno, da su učenici s velikom pozornošću i interaktivnošću pratili predavanja te ocijenili ovakvu vrstu edukacije visokom ocjenom.

Navedeno predavanje je tek prvo u nizu koji nastavljamo tijekom školske godine.

 


Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka